SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 26 Julai 2011

Majlis Makan Sopan..


Hari Jumaat lepas papairfan ade mesnite sempena Hari Ulang Tahun 1 Bgd Ke 63. Jadinye malam tuh aku ngan papairfan kire ala2 deting2 la tanpa irfan hehehehehehehehehe (gelak nak gelenyar memang cenggitu :P).

Kiteorang gerak dari Putrajaya kul 5 camtu, tu pun kene keluar rumah macam pencuri secara senyap2. Sebab tak mo bagi irfan nampak. Tapiiiii tak jugak irfan nampak jer kiteorang siap terus die duk berkepit jer kat kaki papairfan hahahaha. Last2 kiteorang kentalkan jiwe suruh maid bawak irfan main air dalam bilik air, pastu terus berdesupppp ke seremban.

Ni mase baru sampai kat Hotel Royale Bintang, semua suami dan isteri kene berkumpul dulu kat lobi sementara tunggu kehadiran panglima Bgd (ni papairfan yang katela, kalau tanye aku memang konpemla time ni aku banyak buat bodowww jer hahahaha).



Ni first menu untuk malam tuh udang kecik 3 ekor, time nih siyes aku tengah kebulur giler. Yela sebab majlis start pukul 9 la macam tuh. Dari petang ko tak makan ape2 lagi. Haaa tu yang dah lechen baru ingat nak snap gambar hiks.


Menu seterusnye sup cendawan ok ok la, papairfan punyer lechen sebab tahap kebulur die masih lagi kritikal hahahaha.



Ni main menu ayam masak ape ntah kuah blackpepper, maleh la nak cek fesbuk balik ape name menunye dah selamat dah pun masuk perut :p.



Papairfan punyer daging masak black pepper kot. Pun same jugak setel papairfan bedal hikhikhik



Lepas tu pencoci mulut, eskerem vanila biasa pastu campur buah2 sikit. disebabkan makan kat hotel kan jadinyer kiteorang belasah sampai abis jugak hahahahaha (mengaku jela memang buruk lantak oiiii :P)



Mase tengah sesi berucap bla bla bla, kiteorang di hidangkan dengan cokelat2 comel ni. Papairfan yang rase cokelat tuh, aku tak larat dah nak makan cokelat tu time nih (agak2 boleh percaye tak??) owwwh sile la percaye ni betul2 kejadian nih aku tak sentuh pun cokelat tuh akekekee.



Haaaa setel sudah majlis makan sopan, time ni panglima Bgd di halau balik hahahahaa siyes oii MC siap cakap lagi tu "diminta panglima untuk meninggalkan majlis" sabar jela tau hahaaha. Eh aku laaaaaaaaaagi la sooka cenggitu dah kenyang perut ape lagi kan balik la wei carik katil akekekeke.



Hehehehehe dah alang2 deting2 tuh ape lagi gelenyar la skit posing manje2 gitewww akekekekekee. Haaaa yang nak muntoh tuh sile lari jauh2 dari belog aku yea hahahahaha :P


Sampai rumah terus peluk cium irfan, ni kire pestime la aku tinggalkan irfan waktu malam, uiiii siyes memang tak senang duduk aku tak dapat cium bau ketiak die okeh hahahahaa.


-mamairfan-

11 ulasan:

kayyana berkata...

huihhh hai..macam mak datin dah i tgk.. nasib baik still maintain cun walaupun agak 'semangat' sikit.. hahaha.. sian irfan kene tinggal.. taknak jd bibik kt dinner papa irfan la tuh.. hahahah

bonda dadif aka akish berkata...

pic yg last.. i loikey2..

=)

Kalamhati berkata...

nasib baik perenggan akhir tu tak silap baca..hahaha peluk cium irfan ropanya!!kihkih

Farrah Hasna berkata...

sekali sekala berdua tanpa anak mmg feel tu lain skit kan:)

MAPPIAU berkata...

@kayyana

hahahaha tang semangat tu memang tak boleh nak ejas dah

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

hikhikhik

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

mule2 memang la peluk irfan, lepas2 tuuuuuu haaaaaaa..

ahak ahak ahak

MAPPIAU berkata...

@Farrah Hasna

tu la tuh kan. hehehe memang nak gelenyar tu ade sikit lebih la hahaha

Mama'cfa♥ berkata...

bermess nite yerk

ZaNa aDieyZa berkata...

manjanya gambar last tu!! suka!!!

mie berkata...

cantik makanan tu...
pasangan berdua ni pantang bergambar..
ehehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...