SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 18 Julai 2011

Pesta Bunga Kat Putrajaya, Tapiiii....

Tak sempat lor nak tengok bungenye, sebab belah malam mase acara penutup baru la kiteorang terhegeh2 nak pergi tengok pesta tuh. Bayangkan lah 8 tahun aku tinggal kat putrajaya siyes tak pernah satu acara pun aku jengok okeh hahahaha. Jadi untuk tidak menampakan sangat ketidakputrajayaan iteww make malam tadi memang kiteorang gagahkan diri jugak untuk pergi jengok2 pesta tuh hiks.


Antara manusia2 yang hadir, ramai ooo umat manusia malam tadi, yelah penutup kan hehehe.






Sampai2 jer terus kiteorang pergi kat area tasik, tengok kapal2 yang berlampu2 tuh cantek2 ko, terus feeling2 rase cam nak berbulan madu balik dengan papairfan kat dalam tuh oh huhuhu.



Irfan yang saaaangat teruja tengok manusia2 yang ramai kat situ, tengok la tuh mate die dok melilau tengok sini sane, terpakselah omak eh sajork yang feeling2 gojes sorang2 akekekee*muntoh* :P




Dalam pade mate irfan dok melilau2 sane sini tuh akhirnya irfan berjaye mengepaw bapak eh belikan belon ipin tuh syabas! wahai anak huhuhu.

Tengah duk ralit layan irfan main belon ipin tuh time tu jugak la pesta bunga api tuh start
 









 Cantek2 okeh semua bunga2 api tuh, kebetulan pulak malam tuh tak hujan, so percikan bunga api tuh jadi bertambah cantek.



wuuuuuuuuu cantekkkkk!!! kate fompuan itew kepada anaknye yang hanye buat dek sajork hahahaha

 

Lepas dah puas tengok percikan bunga api, kiteorang terus pergi carik gerai jual air pulak, dahage giler okeh sebab bahang sikit la cuaca time tuh.



Irfan yang masih lagi teruja dengan belon ipinnye, sampaikan aku offer die air pun die boleh bolayan.



Dah dapat air hati pun senang akekekeke :P

 

Sampai dalam kereta okeh irfan punye soooka dapat belon ipin tuh. Dan aku pun tak paham motip irfan nak bergambar sampai cenggitu sekali gayenye. Okeh layaaaaannn hahahahaha.




-mamairfan-

18 ulasan:

aDieyZa berkata...

akk ku syg, nape kita jumpa malam td?? zana pun pergi tau malam td.. tp ye lah, dgn lautan manusia kat situ, susah utk kita jumpa kan..

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

alaaaa ye ke dik?? ruginye tak dapat jumpe. Takpelah takdo rezeki, insyaallah lepas ni kite cecube roger2 ek hehehe

bonda dadif aka akish berkata...

ish2..punye la dasat...la nih baru pegi....

kahkahak...jadikla noks...ade gak pegi ye...

=)

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

haah kan janji pergi sudah, takdelah nanti kalo pindah dari putrjaya meroyan akekeke

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

kebab000mmm..best wooo...leh tngk bunga api...kita kan kat sini last tngk bila tahun ye....dah lupa beno..tu la lamo sgt tak tngk....

dwaty berkata...

akhirnya... setelah 8 tahun... tercapai juga... tapi tua ar... waktu malam taman2 banyak yang tak pasang lampu... tu yang kena p time siang kak... takpa... tahun depan kan ada lagi... hehehehe

mekchu berkata...

vavavava.. papa irfan sudah pulanggggg...

bila tgk bunga api tu, terus buat sound effect sendiri... baru terasa 3D :)

zati embong berkata...

motipnya nk buat kiut 2 kak.haha.

dulu kan,time matrik,ada bunga api.tapi lwak gile.dia silap terbang arah kitorg.kelam kabut semua tau.kain bocor la,bju bcor la.kes kena bnga api sesat.

Hanis MY berkata...

wewittttt i like hanabi! terrornya amek gambar hanabi tu! hanis try amek huh ssh sgt nak nampak cantik cenggitu, ai jeles ok (eh tetiba nak jeles bagai hik2) cantiknyaa yg floating2 tu... ala akak mmg gojes poms..vavavoomm hokeh..vogetivass

intan_blur berkata...

pic last paling comel..kiss utk budak comel tu ye

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ?????�

hehehe takpe kakD kan raye dah nak dekat
haaa apelagi buatla meriam buluh musti lagi kababooommm hiks

MAPPIAU berkata...

@dwaty

tu la tuh, bile pegi malam kemeriahan dan kewarnawarnian bunge2 tuh tak menyerlah sangat hehe.

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahahaha hover tau.

MAPPIAU berkata...

@zati embong

masyarakat...sampai cenggitu sekali dik?
uishh bahaye tuh. Nasib baik kene baju jer, kalau kene celah lain??
haaa haru ko huhuhu

MAPPIAU berkata...

@zati embong

masyarakat...sampai cenggitu sekali dik?
uishh bahaye tuh. Nasib baik kene baju jer, kalau kene celah lain??
haaa haru ko huhuhu

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

auuwwwwww malu ai akekeke

MAPPIAU berkata...

@intan_blur

hehehehe

kayyana berkata...

mak bapak die punyelah lawa g tgk bunga dan bunga api.. anak eyh pakai bju tdo je.. takpe irfan.. u tetap macho...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...