SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 6 Julai 2011

Pestime Naik Ambulance..

Ok la ok la sambung balik :P..lepas jer 2 3 kali amik tekanan darah yang tak mau2 jugak turun, misi pun terus hantar aku pegi jumpe dokter. Then dokter pun sajes untuk tahan  aku masuk wad jugak, adeh time ni memang rase nak nanges dah nih, siyess wei nebes ya hamat dah time ni aku rase. Then dokter tu sendiri bawak aku pegi satu bilik tuh untuk cucuk jarum kat tangan.

Dah la aku ni penakuit jarum, lepas misi tu cucuk pastu aku terus terpandang muke papairfan haaa apelagi terus la aku nanges laju2. Sebab time tu siyes rase takut ya hamat sebab memang aku tak ready mental langsung!.

Lepas dah siap cucuk dan semua dokumen bagai dieorang cakap nak hantar aku kat hospital putrajaya naik ambulance. Sebab dieorang tak berani nak amik risiko aku pergi sendiri disebabkan tekanan darah aku yang mencanak2 tinggi. Aku pun redhoo jela. Dan untuk pertama kalinye dalam hidup aku merase naik ambulance. 

*gambar dari incik gugel*

Siyes wei tak best langsung! naik itu ambulance, dengan takde tilam empuknye (waaa demand hahaha :P). Sampai2 jer hospital ambulance tuh berhenti betul2 depan dewan bersalin, tapi siyes aku tak rase sakit nak beranak pun time tuh, haaa lagi la buat aku rase berdebau2 ya hamat.

Lepas dah cek bagai sume then dokter tu sajes nak tahan aku semalam dulu nak tengok perkembangan tekanan darah aku camne. Sebab kat belah bawah memang takde tande2 lagi pun irfan nak keluar. So aku di tempatkan terus kat dewan bersalin bukan wad. Korang bayangkan eh dieorang tahan aku sebab tekanan darah aku tinggi, then dieorang letakkan pulak aku kat dewan bersalin yang mane mase kat bilik tuh aku boleh dengar jiran sebelah menyebelah duk terjerit2 sakit sebab nak beranak. 

Macam2 version aku dengar masing2 punyer feel nak beranak, jadi secare logiknye macam mane eh tekanan darah aku nak turun? lagi mencanak2 tinggi lagi ade aku rase adoiiyaii. Dari tengahari sampai la ke tengah malam aku nonggok kat dewan bersalin tuh. Dan tande2 untuk aku beranak still nan hado jugak. Tapi bacaan tekanan darah tatap menten naik jugek. 

Then tetibe dokter cakap "malam ni kite tahan puan kat wad dan pagi2 esok kite masukkan ubat induce". Daaaaan lagi sekali aku nanges laju2 ngadu kat papairfan. Yela kan dah la belum ape2 aku dah dengar dah jiran2 sebelah menyebelah duk terjerit2, terhadoi2 kesakitan mase nak beranak so macam mane la jiwe aku nak tenteram cenggitu tsk tsk tsk.

Lepas tu aku pun kene usung masuk wad, ke esokkan harinye dieorang masukkan ubat induce untuk bagi bukak jalan untuk beranak, senang kate nak pakse kasi jalan untuk baby keluar bukak.

Okeh sambung aku nak makan laksa sat akekeke :P.


-mamairfan-

13 ulasan:

bonda dadif aka akish berkata...

whoaaa naek ambulan...tak pernah naek ambulan..nak naek gak!!!!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

jarum lain ko tak takut ye....<----lariiiii 100 meter...

zati embong berkata...

kak..huhu jat snggup lapar2 tau nk bc cerita kak,kak makan laksa dulu?hahaha

aDieyZa berkata...

zana x pernah naik ambulance.. hihihi..

kak, bila part akk citer pasal jiran2 meraung kesakitan tu, adik ko terus rasa takutttttttttt.. terasa mcm ada org menjerit nak bersalin kat sebelah telinga adik ko ni.. hahaha.. serius takut!!

pCL [p@kcikLie] berkata...

makan laksa dulu , dah bersalin..kena pantang sumer tu kan ...

mekchu berkata...

serius menggedik nak wat entry ngandung jugak...

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

hahahaha tak payah terai naik pun takpe babe! tak Besh!!

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

kalau jarum lain memang rela serah siri kakD oii hahahahaa :P

MAPPIAU berkata...

@zati embong

hahahahaha laksa depan mate dik adelah amat menyeksakan usus perut jika di lihat saje akekeke

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

dun worri dik, nanti time zana nanti pakai la earphone pastu dengar lagu konpem tak dengau dah jiran2 meraung2 bagai hahahaha

MAPPIAU berkata...

@pCL [p@kcikLie]

dah bersalin 3 tahun lepas..hihihi

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahahaha marilah kite same2 mengedik kak untuk bikin itu entri mengandung.

bukan hape manela tau kan kot2 dalam mase terdekat nanti kot2 termengandung lagi, so senang la bukak belog sendiri untuk rujukan hahahaha eh?? :P

Hanis MY berkata...

wahhh sampai naik ambulan...memang kenangan ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...