SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 1 Ogos 2011

BBQ Awal Ramadan..

Petang semalam tibe2 papairfan bagitau die nak buat BBQ sempena nak puase hari ni. Buat pun tak banyak juz untuk kiteorang anak beranak sajork. Then terus terjah alamanda beli ayam ngan daging yang dah siap marinate sonang (bini eh maleh nak ganyang bahan2 hahaha :P).


Kiteorang beli 2 ketul ayam ngan 2 ketul daging eh betul kan ketul? aaah kire betul la yeh :P.



Bakar pun kat depan rumah sajork. Disebabkan tak banyak so kepulan asap adelah terkawal hehehe



Puan belong dengan muke keriangan menunggu BBQ sedang di bakar lalalalalalala (memang la riang nak makan kan? huhuhu)



Sementara nak tunggu BBQ siap, pulun makan rambutan dulu hokeyyy maveless! huhuhu :P




Itu budak tecik aaa manyakkk sebok oooo. Orang sibuk amik gambo die pun laaaaaaaaaagi la sebok nak ambik gambo jugak. Alololololo pandai bonar la tu nak ngambik gambar yea irfan eeiii. Nak ambik gamba sangat kan hambekk hambekk hambekk...


Haaa kelesss tak papairfan kipas ayam gune tudung periuk ko muahahahaha. Aaaah gasak janji berkipas sudeh :P. Macam nak tercabut lengan papairfan aku nengok, dek mengipas laju2 dengan tudung periuk kocik tuh hahahahaa.

Papairfan mule membakar dah lewat petang dah, dalam pukul 8 macam tuh baru siap. Eh lupe lak Selamat Berpuase yea semua kalau ade tersalah taip ke, tersalah kate ke hape mintak hampun dan maaf yea hehehehe.


-mamairfan-

13 ulasan:

IDAZS berkata...

uisshhh, terliur! kurus posa gini gak.

selamat berpuasa :)

ZaNa aDieyZa berkata...

wah, buat BBQ gitu.. nape x ajak zana?? boleh zana suruh encik adiey tolong papa irfan kipas2.. huhuhu..

selamat berpuasa kak.. semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna & sempurna untuk kita semua..

mekchu berkata...

entry pembuka ramadhan yang menyakitkan hati.. kurang2 kan gmbr makanan ehh.. hihihi

selamat menjalani ibadah puasa kpd diana & family..

Kalamhati berkata...

Bestnyee..selamat berpuasa utk mama irfn n family..=)

zati embong berkata...

hihi.alamak wrong timing msuk blog kak.haha.menggoda betul ayam2 2

selamat berpuasa kak.

Gen2Merah berkata...

pewwit.. syioknya berbuka dengan BBQ.. nyummmi.. naseb baik dah malam.. kalau siang hari mesti tertelan air liur tgok ni kan.. ehehe

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

hehehe selamat berpuase yea :)

MAPPIAU berkata...

@ZaNa aDieyZa

alaaa dik akak dah abis makan tu kan baru la tetibe akak teringat ko dik hahahaaha :P

selamat berpuase jugak dik hihihi

MAPPIAU berkata...

@mekchu

akekekeke puase dan makanan dah sepekej kak hiks

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

selamat berpuase jugak buat KH :)

MAPPIAU berkata...

@zati embong

akekekeke tu la kan bile time pose2 gini ayam tu duk ontok2 jer pun kite ni yang tak tentu arah kan kan kan hahaha

MAPPIAU berkata...

@Gen2Merah

hahahahaha bijak bijak..pandai yeh pilih masuk waktu malam hiks

mie berkata...

rambutan tu nampak sedap...
ada penghantaran percuma x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...