SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Sabtu, 8 Oktober 2011

Alhamdulillah Dapat Jugak Mak Ngan Ayah Mertua Pergi Haji..

Ni citer untuk hari Isnin dan Selasa nih, aku kasi lumsum hokey. Ekceli flight mak ngan ayah mertua hari selase pukul 12 tghari la cenggitu. Hari Isnin tuh aku still keroje lagi (pekerja berkakilebar  memang cenggitu :P) then papairfan je yang cuti. Awal pagi camtu papairfan ngan irfan siap2 untuk balik gemas jemput family mertua. Dieorang balik gemas naik bas sajork. 


Ni mase irfan ngan bapak eh tunggu bas kat depan rumah. Hohoho kemain lagi muko ko yea irfan konon2 tensen sangat letew nunggu bas lame.


Haaa ni die dah start nak boring jage jage (sile ikut slang dialog p.ramlee citer ape ntah aku tak ingat :P)



Bertuah punye budak boring punye pasal tunggu bas lame nak di balingnyer batu kek bapak eh. Kemain ko yeh irfan, cube buat ngan mama tengok huhuhu :P.




Papairfan ngan irfan amik bas kat rumah then terus pergi erl untuk pergi kat stesen bas Bandar Tasik Selatan tuh. Irfan memang eksaited giler ah mase naik erl nih osah gomar eh hahahaha.



Ni mase dalam bas kot punnn die eksaited yang hamat jugak (ni papairfan la yang kate)



Ni mase dah sampai kampung papairfan kat gemas. Time ni irfan dah jumpe geng die anak adik papairfan aka sepupu irfan (ceh beriye ekplen :P).



Ececece peace la konon,  tapi mulut sumbat botol gak hahahahaha



Kat gemas family mertua ade buat kenduri doa selamat sikit. 



Dalam kul 9 lebih camtu dieorang sampai rumah aku. Petang tu lepas jer balik keje terus aku bersilat kat dapo masak hape yang patut. Ngam2 ceng dieorang sampai aku pun dah setel masak so sampai2 terus ngappp setel.


Ni anak buah papairfan aka anak sepupu die la camtu, kemain lagi tau baru 2 bulan lebih dah pandai tekan organ hahahaha sabo jela. Kemain beriye lagi die dok nengok organ tu tau.





Irfan bile dah ade geng haaa memang banyak la aksi die, lebih2 lagi geng die tuh same naik ngan die haaa memang omak2 eh kotap gigi jela memanjang hahahaha.



Pukul 3 pagi camtu kiteorang dah kene gegar dah ngan mak papairfan suh bangun sebab nak pergi kelana jaya. Semua bakal haji berkumpul kat sane dulu sebelum ke KLIA.



Cam biasak la mamat ni kalau takde umpan memang rontian la nak duduk diam.


Hohoho ni papairfan punyer keje la ni ambik gamba candid. Dah la time ni aku tengah ngantuk ya hamat memang tak kuase la nak senyum bagai kalau bergamba haih.


Yang membuatkan aku lagi paaaayah nak senyum sebab ni la. Dieorang slamber jer boleh baring then tido uiiii jeles jeles.



Mak ngan ayah mertua yang tengah final packing barang



Ni la adik badik papairfan, eh yang budak kocik tu bukan tau hahahaha. 


Ni keluarga papairfan termasuk menantu, cume menantu sulung jer yang takdo sebab tak berape sihat. Mak haih terserlah sungguh muke mengantuk gue huhuhu.



Mak dan ayah mertua,  mudahan segala urusan mak dan ayah dipermudahkan sepanjang menunaikan fardu haji amin..


Ni dengan adik ipar aku yang boleh tahan jugak sengalnyer hahahahaha. Kirenye bile time aku nak menyengal sudah mari haaa die ni boleh la masuk jadi geng :P.


Eh? tetibe...

okbai :P


-mamairfan-

17 ulasan:

dwaty berkata...

semoga selamat pergi ke tanah suci dan selamat kembali buat mertua...

Kalamhati berkata...

alhamdulillah..semoga mereka selamat menunaikan ibadat haji dan diberi kesihatan yang baik..=)

zati embong berkata...

moga selamat pergi dan selamat balik.

kak,betul2 ngntuk gile 2.hihi

Gen2Merah berkata...

semoga semuanya selamat dalam perjalanan di tanah suci sana...

selamat pagi Mappiau...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

semoga selamat pergi N balik...

MAPPIAU berkata...

@dwaty

aminn..terima kasih dik :)

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

mudahan begitula hendaknye..terima kasih yea :)

MAPPIAU berkata...

@zati embong

thanks dik..

tula tuh memang tak boleh bendung dah tahap kekronikan ngantuk tuh hiks.

MAPPIAU berkata...

@Gen2Merah

amin..mudahan begitula hendaknye..

pagii.. hehehe :)

Hanis MY berkata...

semoga selamat semuanya insyaAllah... wahh i very loikee gambar last tu...very da suwittt... irfan nak dpt adik ehh eh tetibe motipp hahaha...

kayyana berkata...

semoga mak & ayah mertua akak selamat pergi dan selamat balik... muke byk ngntuk ooo... irfan pun muke ceria je.. hahahaha

wan nurul hezrina berkata...

semoga selamat perjalanan pegi n balik..

Zana Adieyza berkata...

semoga selamat pergi & balik.. semoga dapat menunaikan ibadat haji dengan baik hendaknya..

intan_blur berkata...

bestnye..bile la tibe giliran kite nak kesana kan..;(
smoga selamat pegi n balik.. ;)

Yan berkata...

Mudah2an perjalanan di sana mudah..

Fadzli Amir berkata...

Salam...lama tak menyinggah...
Semoga selamat pergi dan balik dan dipermudahkan urusan...kita ?..insyaallah...

Outbound di malang berkata...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...