SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 31 Mac 2013

PELUANG MEMBUKA KEDAI FARMASI DENGAN MODAL YANG PALING MINIMA


PELUANG MEMBUKA KEDAI FARMASI DENGAN MODAL YANG PALING MINIMA

Salam semua.. saje je nak post bende ni sebagai permulaan bisness baru.. jom kongsi.. Berminat untuk membuka farmasi seperti watson/guardian??? Kami mencari individu yang berminat dan mempunyai kesungguhan untuk menjalankan perniagaan serta rajin menyertai kami dalam bidang perniagaan COSWAY FARMASI. 

Farmasi 3 in 1 ini akan dilengkapi dengan barangan serbaneka, ubat-ubatan dan produk organik. Anda boleh memilih sendiri lokasi yang dirasakan sesuai untuk membuka farmasi tersebut dengan modal permulaan RM5,100. Pendapatan bersih minimum sebulan bagi Perniagaan Farmasi ini adalah RM7,000 dan ke atas. 

LANGKAH-LANGKAH MEMOHON KEDAI COSWAY FARMASI?

  • Mendaftar sebagai pemilik perniagaan Farmasi - RM100 
  • Menyediakan modal RM5,100++ (Sekali seumur hidup dan mendapat produk Cosway mengikut nilai modal). 
  • Menghadiri kelas bagi mempelajari teknik-teknik pemasaran dan juga bagaimana untuk mengembangkan rangkaian serta membuka kedai cawangan (marketing plan, network strategy – mempunyai training centre bagi melatih anda) 
  • Menghadiri kelas bagi mempelajari produk-produk Farmasi. (36 kesemuanya daripada 2000++ yang wajip diketahui) 
  • Menghadiri sesi temuduga (Durasi: 1 jam) & mencadangkan lokasi kedai. 
  • Menghadiri latihan intensif 19 hari. (Pentadbiran, Kewangan & Teknikal) 
  • Mulakan perniagaan anda apabila kedai sudah siap. 


 APA YANG SYARIKAT LAKUKAN UNTUK ANDA?

  • Syarikat akan menanggung kos renovation, sewa kedai, bil air / letrik / telefon. 
  • Kedai anda akan di-set up dengan produk Farmasi bernilai RM200,000 hingga RM500,000. 


 KEDAI ANDA AKAN LENGKAP DENGAN PERALATAN BERIKUT:

  • Penghawa dingin 
  • Sistem CCTV 
  • Stok tambahan 
  • Computer, Printing System, Cashier system. 
  • Product demonstration (patung, baju dan banyak lagi) 
  • Sistem alarm pintu 
  • TV Plasma (Untuk demo produk) 
  • DVD Player (Untuk demo produk) 
  • Mesin swap kad kredit 
  • Penapis air (Untuk staf minum) 
  • Mesin Fax 
  • P.O.S System 

dan pelbagai lagi…

 JENIS-JENIS PENDAPATAN SEBAGAI PEMILIK KEDAI FARMASI:

  • Komisen 10% daripada pendapatan kasar bulanan kedai. 
  • Komisen 5% - 15% bagi setiap pembelian barangan lain-lain jenama oleh ahli di mana- mana kedai Farmasi seluruh Malaysia. 
  • Insentif cawangan override. 
  • Insentif prestasi cawangan. 
  • Insentif tambahan. 


Sekiranya anda berminat dan memerlukan maklumat lebih lanjut mengenai perniagaan ini sudi2kan lah untuk menghubungi:

NAMA : MOHAMAD NOR ADHA
NO TELEFON : 012-9728576
EMEL : mappiau79@yahoo.com

8 ulasan:

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

slm sis wah lama sy x sggh sini.last ms joined segmen titanic tu ngeee..sbb blog sdri pun mmg terabai seketika ms tu huhu...

owh ayh n mak pun mmg dlm proses nk join cosway farmasi ni hah,tgh mencari kedai.dulu pnh gak part time kt cosway tp sy ni jns x leh berniaga sbb x reti nk pjk customer,lgpun nk kena gak ada network yg ramai utk promote kedai lg :)

MAPPIAU berkata...

insyaallah.. rezki tu ada di mana mana dik.. yg penting usaha..

mie berkata...

cosway??
moga terus berkembang..
ehehehee

amirul Alias berkata...

salam...akak...akak dh brp lama bukak farmasi cosway eh?ok ke sales dye?get me asap k..-amirul-

amirul Alias berkata...

salam...akak...nk tny...akak dh lama ke bukak farmasi cosway?mcm mne sales dye eh?get back to me asap k...thanks... =)

MAPPIAU berkata...

@amirul Alias

Waalaikumusalam dik,

boleh bagi alamat emel untuk akak ceritakan lebih details pasal perniagaan farmasi nih?.

Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

dh lama ke trlibat dgn cosway farmasi ni...crita skit mcmana mula2 buka kedai tnpa ada rangkaian dan store lain yg mana brharap dgn kdai itu sj dri segi pndptan blnan...emel saya zaharuddinzakaria@yahoo.com

MAPPIAU berkata...

@Tanpa Nama

En. Zaharuddin boleh hubungi 012-9728576 untuk details yang lebih lanjut yea.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...