SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 25 April 2013

Baby Food Feeder Irsyad Yang Punyo.

Sekarang ni kan Irsyad kalau berjago yo mosti nak ado eden dopan mato. Kalau tak memang melalak2 yola sampai la eden hambik dio lopeh tuh humban kan, eh? ko gilo nak buat cenggitu hahaha.. Bilo dah eden duk nonggok yo dopan dio kan, memang satu kojo pun tak boleh buat la kan. Pending la sume, aishhh mano boleh jadi cenggitu kan. Kang rumah tunggang langgang langgung kang eden jugak yang seteresss.

Dan omak eh yang asyikla seteress yo memanjang ni carik la alternatif untuk anakanda eh yang tersayang itew. Dan aaaahaa!

 

Ntah camno timbul la idea untuk test torai natang ni. Baby Food Feeder namo omputih di bori. Aku minta tolong paparifan belikan kat Manjaku Bangi, jenamo Kidsme. Suruh carik yang single takdo pulak. Ado yang double ni jer haaa. Esemen. camno ni kan. omak eh dah tak boleh blah eksited ni nak bagi anak test torai makan buah gune natang tuh huhuhu. 

Nak tak nak pojam mato yolah boli. Domi mu anak, domi mu apakmu gegelkan tangan bayo. 

Sejurus eden menjejakan telapak kaki masuk umah torus humban beg, lopeh tuh apo laie toruslah torjah natang tuh. Osah omak eh eksited sungguh. 

 
 

Lopeh tuh amik buah lai potong la sikit cenggini. Buah lain pun boleh eden sajo yolah nak torai bagi buah lai dulu dah tu yo pun yang ado dalam poti ais hehehe. Basuh dulu tau jangan pulak ekau pemaleh bonar pulak nak poe basuh. Basuh kek singki yo tak payah basuh dalam toilet (amboiii toilet nak omputih puiii).  Eh mengado pulak omak irsyad ni kan. :P.



Lopeh dah potong sikit tu eden bogelkan kulit buah lai tuh. Kang kalau tak buang kulit kang mau tercokik pulak si irsyad kang haaa haru. 


Lopeh tu kasi potong dadu, cincang2 sikit bagi sonang nak masuk dalam food feeder tuh.

Masukkan buah yang dah dipotong dadu tadi cenggitu. Esei buek kasi padat sikit biar time Irsyad nak geget die rase jus buah lai tu kuar kaw2 punyo hehehe.



 

 Sotorusnye katop la Food Feeder tuh cenggitu haa. 



 

Lopeh tu apo lae kito bagi la kek saspek yang suko buek onar kek omak eh tuh. haaaa ko kemain eksited lae si Irsyad sampai terngago2 mulut bilo omak eh duk acah2 nak kasi tak nak hahaha. 



 Hahahaa goram dah si Irsyad bilo omak eh duk kojam main acah2 nak bagi. Pueh dio terngango2 mulut.


Haaaa lambek bonar nak nunggu omak eh bagi botul2, hambik ko dio cokau tangan den nak bonar natang tuh. huhuhu.


Bilo pestime Irsyad raso buah dalam baby food feeder tuh kemain suko lae dio dok layan isap.



Hamboihhh sampai bibir pun di kumam dek sodap eh dapek makan buah lai. 


Kemain layan lagi ko sampai menjejeh2 air liur



 Sambil kumam buah, sambil nengok tivi. Sonang eh hati ko kan




Haaa menikmati sungguh kan. Hihihi berbaloi ko beli Food Feeder nih. Alhamdulillah Irsyad gomar. Lopeh ni boleh la cubo torai buahan lain pulak. Lagi satu kan. maso Irsyad tongah beriyo mengumam makan buah tu kan, eden jalan kucing tigo ompek kali dopan die pun dio buek derkk je ko tau. hahahaha. 

Takpolah nak janji ekau suko omak ekau ni pun gombiro la samo. hihihihi. Eh lupo lak Baby Food Feeder ni kalau baby dah umur 6 bulan lebih tuh boleh la torai. Irsyad dah 8 bulan baru la omak eh hegeh2 nak bagi. Sekurangnye takdolah tercokik ko time makan buah tu kan.

Kirenye kite nak ajar dieorang la untuk suko makan buah ngan sayuran gitew aaaauwww!! (eh tetibe).

Ok tata.

 -mama Irfan&Irsyad-

3 ulasan:

Zana Adieyza berkata...

wahhhh, sedap sampai meleleh2 air liur.. hahahhaha... auntie nak jugak la... hahahhaha

MAPPIAU berkata...

@Zana Adieyza

bukan anty je nak, mama die pun rase nak jugak nih tengok die duk syahdu layan isap mende tuh. hiks.

lovelywa berkata...

wahh..dah macam2 pesen skang ni kan..almaklum laa kan..dah lama tak beranak kecik..huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...