SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 26 April 2013

Irfan Menajuk Lah!


Haissh...datang pulak cemburu si abang bile nengok si adik dok asyik layan makan buah gune baby food feeder tuh sorang2 depan die. 

Tak memasal si abang muncung2 sambil buat mukeitik, duduk kat sudut dinding lepas tuh bebel2 kate "mama asyik sayang adik jer..macam dah tak shayang irfan, irfan menajuk lah!" sekali omak die jawab, "haa nak menajuk pegi lah, tu bukak pintu tu pegi menajuk kat luar, pergi la menajuk pegi lah!". Terus irfan jawab " tak nakkkkk". Akekekeke rasekan. 

Tapi hati omak kan mane la nak sampai hati biar anak merajuk lame2. So layankan jela buatkan jugak buah masuk dalam food feeder tuh. Nasib baik apak eh belikan 2 set punye. kalau tak haisssshhh bisa mengundang omak eh jadi tak cumil dah dok marah (akekeke sempat tuh). 

Padahal Irfan bukannye suke makan buah pun tapi food feeder tu punye pasal nak same jugak dengan adik, sanggup tuh die makan buah mangga tuh sambil kerut2 muke. Haaa rasekan nak sangat kan, makan makan! tak abis siap.

Ok tata. Abis dah.

-mama Irfan&Irsyad-

4 ulasan:

mie berkata...

wow,
tiba tringin juga...
hahahahaa

zati embong berkata...

kak..sejak bl bertambah ahli kuarga ni?jat yg lama x update ke kak pun lama x update?

MAPPIAU berkata...

@mie

aloh aloh, musti cumil kan kalau ko jemaah sekali ngan dieorang makan bende tuh. #matakeatas hahahaha

MAPPIAU berkata...

@zati embong

hihihihi, kite yang same2 jemaah lame tak hapdet dik.

Irfan dah 5 tahun, adik die Irsyad dah nak masuk 9 bulan dah. hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...